Selecteer een pagina

Mediation

toekomstgericht, onpartijdig, persoonlijk en creatief in Rotterdam en omstreken

 

WIN-WIN situatie  

Niet tegenover elkaar in de rechtszaal maar samen naar een oplossing zoeken is voor alle partijen een win-win situatie. 

duurzame oplossing

Het allerbelangrijkst is dat alle partijen zich inzetten om het geschil op te lossen. Als mediator begeleid ik het proces in een veilige setting. Omdat partijen zelf de oplossing bedenken is de oplossing vaak duurzaam.

Meer over het mediationproces

Dit proces start met een individueel intakegesprek en het ondertekenen van de mediationovereenkomst. Daarin staan de spelregels van mediation en een korte omschrijving wat er speelt.

De gezamenlijke gesprekken vinden altijd plaats op een neutrale spreeklocatie. Bij mediation is het is belangrijk dat iedereen zijn verhaal kan doen. We gaan eerst in kaart brengen wat de kern is van het probleem en welke zaken belangrijk zijn voor de toekomst. Ik ga jullie helpen om samen te zoeken naar oplossingen die voor iedereen goed werken. Ik stel heel veel vragen. De afspraken die jullie gemaakt hebben worden als jullie dat willen op papier gezet. Dat heet de vaststellings- of slotovereenkomst. Het ondertekenenen van deze overeenkomst schept wederzijdse verplichtingen.

Als de mediation is beeindigd en jullie besluiten nogmaals gebruik te maken van mediation, dan sluiten we opnieuw een mediationovereenkomst af.

echtscheidingen, burenconflicten en mediation in strafzaken en jeugd

Mijn specialisaties zijn de volgende:

Echtscheidingen en conflicten binnen de familie

Mediations in Strafzaken

Mediations in burenconflicten

Mediations waar jongeren zijn betrokken (Sportclub, scholen)

Gecertificeerd

Als mediator ben aangesloten bij de Mediators federatie Nederland (MfN). Ik volg intervisie, bij en na-scholing en houd de ontwikkelingen van mijn vak bij door het volgen van lezingen en bijhouden van vakliteratuur. Daarnaast ben ik aangesloten bij de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) en ben ik actief (bestuurs)lid bij de Rotterdamse Mediators Associatie (RMA).

MfN mediationreglement

Gedragsregels-voor-de-MfN-registermediator

Werkwijze

Mijn werkwijze is heel erg praktisch, ik maak gebruik van verschillende werkvormen. Mijn clienten zijn heel verschillend, ik geloof dat mediation geschikt is voor iedereen om alle conflicten op te lossen, mits partijen daadwerkelijk tot een oplossing willen komen.

Toevoeging

Ik werk ook op toevoeging. Voor de voorwaarden verwijs ik je graag naar de website van de Raad voor Rechtsbijstand en het Juridisch Loket.

Je kunt vrijblijvend contact met mij opnemen voor meer informatie over mediation.  Ik vertel graag meer over de voorwaarden en het proces in een persoonlijk gesprek met een kop koffie.

Bizar blij en opgelucht dat we nu eindelijk afspraken hebben gemaakt. We hadden al zeker 5 jaar geen normaal gesprek meer gehad. Dankjewel!

Gelukkig is de ruzie met de buren nu opgelost. Kim heeft ervoor gezorgd dat we met elkaar in gesprek zijn gegaan. Het was zeker geen gemakkelijk gesprek maar ik ben blij dat we het uiteindelijk hebben gedaan. Ik had er vantevoren een hard hoofd in.

Ik werk o.a. voor

Ik ben aangesloten bij