Ik leer leren

ik leer leren is een praktische training in rotterdam

ik leer leren methodiek

Een jaar of 6 geleden, na het afronden van mijn opleiding tot kindercoach bij Thea Adema werd ik heel erg enthousiast van de ik leer leren training. Deze sluit naadloos aan bij mijn mediationpraktijk en mijn parttime docentschap op het MBO. 

De Ik leer leren training is een praktische training waarbij de nadruk niet op wat je kind leert maar hoe hij of zij leert. 

Tijdens de training zullen we ontdekken dat dit voor iedereen anders is. Deze training geeft slimme handvatten voor makkelijker en efficiënter leren. Geen losse trucjes maar een methode die naar mijn mening echt werkt.

Hoe kun je het beste leren?

De Ik leer leren training is uitermate geschikt om jongeren voor te bereiden op leertaken vanaf groep 8. Maar ook op het voortgezet onderwijs en MBO zijn zeer goede resultaten behaald.

Ik leer leren is een praktische en interactieve training. Het programma bestaat uit 5 themabijeenkomsten te weten:

  • Faalangst en motivatie
  • Leren plannen en organiseren
  • Leren concentreren
  • Het ontdekken van jouw eigen leerstijl
  • Hoe en wat leer je?

Daarnaast hebben we een individuele intake en is er alle ruimte voor individuele aandacht.

Het programma is een groepstraining, maar deze training kan ook individueel gevolgd worden. In het werkboek kan altijd teruggebladerd worden.
De oefeningen, testen, vele tips en trucs bevatten waardevolle informatie om de doelen te ondersteunen en blijven daardoor van waarde. Voor meer inhoudelijke informatie over de training kun je contact met mij opnemen of kijken op de website van Tea Adema.

De Ik leer leren training is erg geschikt om (op maat) te verzorgen op school. Bij de “Ik leer leren in de klas”-training zijn werkbladen voor alle deelnemers inbegrepen. Een ouder(informatie)avond voorafgaand behoort tot de mogelijkheden.

Kijk hier voor de tarieven.

Klassen
De ‘Ik leer leren’ training is uitermate geschikt om met de hele klas te volgen. We werken dan met werkbladen die we in een mapje doen. Het zijn interactieve lessen waarbij we flink aan de slag gaan.De leerlingen maken oefeningen, doen testjes,  gaan in groepjes uiteen en krijgen demonstratie’s. Een hele goede basis om naar de middelbare school te gaan of een mooie start in het Voortgezet onderwijs.

Na de 5 bijeenkomsten krijgen alle leerlingen vanzelfsprekend een certificaat.

Groepen
De training wordt gegeven in groepjes van maximaal 6 kinderen. De training kan gegeven worden in Rotterdam Schiebroek, Rotterdam Zuid (nabij Feijenoordstadion) en Rotterdam Centrum (nabij Blaak).

Het is ook mogelijk om zelf een groepje samen te stellen, we kunnen dan in overleg een dag of tijdtip plannen. De training is interactief met de groep maar er is voldoende ruimte voor individuele aandacht. Mijn ervaring is dat de kinderen ook elkaar motiveren, zeker wanneer ze elkaar al kennen.

Individueel
De training wordt ook individueel aangeboden. Dit heeft als grote voordeel dat we echt helemaal samen aan de slag kunnen. Vanzelfsprekend hebben we een uitgebreide intake zodat we extra aandacht kunnen besteden aan de onderdelen die voor de individuele jongere belangrijk zijn.

Waar we de training doen is ook een stuk flexibeler. in overleg kan dit gewoon bij de jongere thuis, wel zo gemakkelijk.

Ouderavond
Het verzorgen van een ouderbijeenkomst over de ‘Ik leer leren’training behoort tot de mogelijkheden waneer de training op school gegeven gaat worden. Vanzelfsprekend is ook dit interactief en geeft de ouderbijeenkomst ouders handvatten over hoe hun kind te begeleiden.  De ervaring is dat de ouders na het volgen van deze bijeenkomst zelf ook een hoop geleerd hebben.
Ik vond de lessen bij juf Kim iedere week heel erg leuk. Het voelde gelukkig niet als school, daar was ik wel een beetje bang voor. Ik heb zin in de middelbare.

Deelnemer Kinderfaculteit Pendrecht

Ik ben zo blij dat onze dochter de training heeft gedaan. Kim wist al snel wat het probleem was bij onze dochter. In kleine stapjes merken wij dat haar faalangst een stuk minder werd. Nu gaat ze met veel meer vertrouwen naar de tweede klas. Dankjewel!

Ouder van 13 jarige dochter.

Tarieven & vergoedingen

Ik leer leren training individueel | €350,- (intake 5 bijeenkomsten, incl. werkboek, excl. locatiehuur)
Ik leer leren training groep | €230,- (intake, 5 bijeenkomsten, incl. werkboek)
Ik leer leren training klas | offerte/op maat
Ik leer leren training ouderavond | offerte/op maat